CIVIL SZERVEZETEK JOGA

A civil szervezetek az irányadó jogszabályok alapján nem gazdasági célra létrehozott, jogi személyiséggel rendelkező szervezetek, amelyeknek legnépszerűbb formái a különböző egyesületek és az alapítványok.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján megfigyelhető, hogy a civil szervezeteket nyilvántartó törvényszékek nagy gondot fordítanak arra, hogy csak jogszabályi és formai szempontból hibátlan kérelmeknek adjanak helyt, ezért bejegyzési és változásbejegyzési eljárás során egyaránt szükség lehet ügyvédi közreműködésre.

Miben tudok az Ön segítségére lenni?
  • egyesület, alapítvány alapítása és képviselet a változásbejegyzési eljárás során;
  • közreműködés közhasznú státusz elnyerése iránti eljárás során.

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett dr. Párkai Dániel egyéni ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amelyek az ügyféljogra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatók.

Elérhetőségek
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 7. földszint. 3/A
Megközelítés

Irodám az I. kerület szívében, a Vízivárosban található, így kiváló megközelíthetőséggel rendelkezik

  • tömegközlekedéssel: a Batthyány tértől 2 perc sétára, illetve a 19-es és 41-es villamosok Halász utcai megállójától 1 percre található az iroda;
  • gépjárművel: parkolás szempontjából szintén kedvező az iroda elhelyezkedése, hiszen a Bem rakparton, a Szilágyi Dezső téren, illetve a Fő utcában is könnyen található parkolóhely, ami azonban hétköznap 8:00 és 18:00 óra között díjköteles.

DR. PÁRKAI DÁNIEL 2020 | Minden jog fenntartva