VÁLTOZÁSBEJEGYZÉSI ELJÁRÁS

Egy cég működésében számos okból lehet szükség a bejegyzett adatok módosítására. A változást indokolhatja egy egyszerű székhelymódosítás vagy egy tagcsere, de előfordulhatnak ennél szakmailag jóval nagyobb kihívást jelentő esetek is, mint például egy céges átalakulás.

A fentiek mellett időről-időre javasolt a társasági dokumentumok ügyvéd általi ellenőrzése, illetve felülvizsgálata, hiszen azok tartalmazhatnak olyan információkat, amelyek elavultak vagy egyébként nem felelnek meg a valóságnak. A nyilvántartó Cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárás keretében kötelezheti a cégeket arra, hogy állítsák helyre a törvényes működésüket. Amennyiben ennek a Cégbíróság által megszabott határidőn belül nem tesznek eleget, akkor a céget törölhetik a nyilvántartásból, az ügyvezetést ellátó személyt, illetve meghatározott esetekben a tagot eltiltással sújthatják, ami azt jelenti, hogy ezek a személyek meghatározott ideig nem vehetnek részt cégben vezető tisztségviselőként és/vagy tagként.

Miben tudok az Ön segítségére lenni változásbejegyzési eljárás során?
  • Meggyőződöm arról, hogy a társaság által használt iratanyag megfelel-e az irányadó törvényi feltételeknek (jogszabályi audit) és jelzem, ha bármilyen felülvizsgálat, illetve módosítás szükséges;
  • Vállalom a változásbejegyzéshez szükséges teljes iratanyag megszerkesztését, ellenjegyzését és az illetékes Cégbíróság felé történő benyújtását.

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett dr. Párkai Dániel egyéni ügyvéd tartja fenn, az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, amelyek az ügyféljogra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatók.

Elérhetőségek
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 7. földszint. 3/A
Megközelítés

Irodám az I. kerület szívében, a Vízivárosban található, így kiváló megközelíthetőséggel rendelkezik

  • tömegközlekedéssel: a Batthyány tértől 2 perc sétára, illetve a 19-es és 41-es villamosok Halász utcai megállójától 1 percre található az iroda;
  • gépjárművel: parkolás szempontjából szintén kedvező az iroda elhelyezkedése, hiszen a Bem rakparton, a Szilágyi Dezső téren, illetve a Fő utcában is könnyen található parkolóhely, ami azonban hétköznap 8:00 és 18:00 óra között díjköteles.

DR. PÁRKAI DÁNIEL 2020 | Minden jog fenntartva